AMD TAM Maribor » O nas

Predstavitev

Varno na poti s pravim prijateljem z Društvom AMD TAM MARIBOR.

Obstajajo dnevi, ko na poti in mobilno preživimo več časa, kot z družino in prijatelji. Zato je dobro imeti ob sebi tudi priajtelja, ki nam stoji ob strani in bdi nad našo varnostjo, ravno na poti. S članstvom v društvu AMD TAM MARIBOR – AMZS vam ponujamo prav to. Zanesljivega prijatelja na poti. Avo-moto zveza Slovenije je zveza avto-moto društev in avto-moto touring klubov iz območja Republike Slovenije. Združuje 77 članic, med katere spada tudi naše Društvo AMD TAM MARIBOR.
Društvo je bilo ustanovljeno leta 1952 s 148 člani, ki so bili izključno delavci takratne Tovarne avtomobilov Maribor. Število članov je vztrajno naraščalo, kot je naraščala motorizacija in posledično s tem potreba po voznikih motornih vozil, predvsem A, B, C in D kategorij.  Pri AMD TAM Maribor se je v tem obdobju usposobilo preko 10.000 voznikov različnih kategorij.

Vrsto let je društvo organiziralo tudi speedway dirke (staro letališče na Teznu, stadiona na Poljanah in Kovinar na Teznu).

Prvi sedež AMD TAM Maribor je bil v baraki pri Kulturnem domu TAM-a na Teznu.
Šele leta 1961 se je društvo preselilo v prostore na Ptujski cesti 40. Najprej je v okviru društva delovala avtošola, nato pa še servisna delavnica, avtopralnica in prodajalna z nadomestnimi deli za motorna vozila. V teh poslovnih prostorih je društvo poslovalo do leta 2001, ko je DARS porušil poslovne prostore za izgradnjo nove ceste. Društvo je skupaj z DARS-om in Mestno občino Maribor, pridobilo nadomestno lokacijo in zgradilo nove poslovne prostore na sedanji lokaciji na Zagrebški cesti 29 na Teznu.

Danes v okviru društva deluje članska pisarna AMZS, veliko pozornost pa v zadnjem času namenjamo izobraževanju in preventivi v prometu. Aktivno in uspešno sodelujemo s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v Mariboru in z okoliškimi občinami. Naša ideja in vizija je izboljšanje prometne varnosti. Delovanje društva pa odraža pristna, dostopna in prijateljska nota. Ker nam je mar za NAŠE člane, redno izobljšujemo in ustvarjamo nove ugodnosti s poudarkom na varni mobilnosti. Naša paleta ugodnosti pridobljena s članstvom zajema poti brez skrbi in številne prednosti članstva, kot so: pomoč na cesti, ugodnejši tehnični pregled, registracija, zavarovanje, popust na programe varne vožnje na Vranskem. Za zadovoljstvo naših članov skrbimo tudi z organizacijo brezplačnih predavanj na temo cestno prometnih predpisov, varne mobilnsoti ter dogodkov in prijetnih druženj.

V prijaznih društvenih prostorih vam ob vseh informacijah in skrbi za vašo varnost v prometu, ponujamo še izbiro rabljenih vozil, če morda razmišljate o nakupu jeklenega kojnička v poslovalnici GO MOBIL d.o.o.. Za sprostitev na masaži, gibanje na vadbi (joga, pilates,…) in dobro počutje bodo poskrbeli v Salonu boljšega počutja INDRIYA, za inforamcije jih pokličite na 041 747 835 ali jih obiščite na spletni strani www.myindriya.com. Okrepčali in osežili pa se boste v prijetnem Baru KLARA, kjer se bodo najmlajši lahko igrali na novih igralih.

V našem društvu vam uredimo članstvo AMZS – AMD TAM Maribor, mednarodne dokumente (modnarodno vozniško dovoljenje, dovoljenje za vožnjo tujega vozila), izbirate lahko med programi VARNE VOŽNJE (program dodatnega usposabljanja za voznike začetnike, izbris kazenskih točk, programi varne vožnje za voznike osebnih vozil, motoriste,…) in vam pomagamo z nasveti.

Trdno verjamemo, da samo s skupnimi močmi ustvarjamo našo zgodbo, zahvala tistim, ki so si drznili in znali uresničiti ideje in tistim, ki so svoj pečat pustili pri soustvarjanju in obstoju našega društva.

Ekipa Društva AMD TAM MARIBOR, ki ji je mar za zadovoljne stranke, vas pričakuje na obisku, strokovnem posvetu ali prijateljskem druženju!