AMD TAM Maribor » O nas

Predstavitev

Varno na poti s pravim prijateljem.

Obstajajo dnevi, ko na poti in mobilno preživimo več časa kot z družino in svojimi najbližjimi. Zato je dobro imeti ob sebi prijatelja, ki nam stoji ob strani in bdi nad našo varnostjo, ravno ko smo na poti. S članstvom AMZS – AMD TAM Maribor vam ponujamo prav to. Zanesljivega prijatelja na poti. Avo-moto zveza Slovenije je nacionalna avtomobilska zveza z več kot stoletno tradicijo. Združuje 95 članic med katere spada tudi naše Društvo AMD TAM MARIBOR.
Društvo je bilo ustanovljeno leta 1952 s 148 člani, ki so bili izključno delavci takratne Tovarne avtomobilov Maribor. Število članov je vztrajno naraščalo, kot je naraščala motorizacija in potreba po voznikih motornih vozil. Pri društvu AMD TAM Maribor se je v tem obdobju usposobilo preko 10.000 voznikov različnih kategorij.

Hitro po ustanovitvi društva ja zaživela tudi športna dejavnost, organizirane in izvedene so bile motociklistične dirke na starem letališču na Teznu, to je bila takrat velika atrakcija za Maribor. V letu 1955 je društvo pričelo s spedway tekmovanji  na stadionu Železničar na Poljanah vse dokler se ni usposobilo dirkališče na športnem stadionu Kovinar na Teznu. Društvo je kar 20 let organiziralo državne in republiške speedway dirke in tudi številne cestno-hitrostne in gorske dirke. V tem času so se kalili številni motociklisti, ki so dosegali vrhunske rezultate tako v Sloveniji, kot v Jugoslaviji in tujini.

Prvi sedež AMD TAM Maribor je bil v baraki pri Kulturnem domu na Teznu. Šele leta 1961 se je društvo preselilo v prostore na Ptujski cesti 40. Najprej je v okviru društva delovala avtošola, nato pa še servisna delavnica, avtopralnica in prodajalna z nadomestnimi deli za motorna vozila. V teh poslovnih prostorih je društvo poslovalo do leta 2001, ko je DARS porušil poslovne prostore za izgradnjo nove ceste. Društvo je skupaj z DARS-om in Mestno občino Maribor pridobilo nadomestno lokacijo in zgradilo nove poslovne prostore na sedanji lokaciji na Teznu.

Danes v okviru društva deluje članska pisarna AMZS – AMD TAM, kjer preko poslovnih enot AMZS in drugih partnerjev poleg pomoči na cesti zagotavljamo še številne prednosti in ugodnosti članom po Sloveniji in tujini.

V društvu si prizadevamo, da bi tako člani AMZS in vsi ostali udeleženci v prometu uživali v brezskrbni mobilnosti. Zato svoje delovanje usmerjamo v izvajanje izobraževanj s področja prometne varnosti. Aktivno in uspešno sodelujemo s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v Mariboru in z ostalimi institucijami. Naša ideja in vizija je izboljšanje prometne varnosti in spodbujanje aktivnosti, ki bi prispevale k zmanjševanju onesnaženja, ki ga zlasti povzroča cestni promet.

Delovanje društva odraža pristna, dostopna in prijateljska nota. Ker nam je mar za NAŠE člane, redno izboljšujemo in ustvarjamo nove ugodnosti. S članstvom AMZS – AMD TAM se odpravite na pot brez skrbi, poleg pomoči na cesti pa prejmete še številne prednosti, kot so: ugodnejša registracija in zavarovanje ter popusti na programe varne vožnje v AMZS centru varne vožnje na Vranskem (program dodatnega usposabljanja za voznike začetnike, izbris kazenskih točk, programi varne vožnje za voznike osebnih vozil, motoriste,…). V naši pisarni vam uredimo mednarodne dokumente (mednarodno vozniško dovoljenje, dovoljenje za vožnjo tujega vozila), da bo potovanje v tujini potekalo prijetno in brez zapletov. Za zadovoljstvo naših članov skrbimo z organizacijo strokovnih ekskurzij, z izvajanjem brezplačnih predavanj na temo cestno prometnih predpisov in varne mobilnosti.

V prijaznih društvenih prostorih pa so vam na voljo še naši poslovni partnerji, kateri s svojimi kvalitetnimi storitvami dopolnjujejo našo zgodbo.

Predstavljamo vam podjetje GO MOBIL d.o.o., kjer vam nudijo pestro izbiro vozil. Morda razmišljate o nakupu jeklenega konjička, na vsa vprašanja vam bodo z veseljem odgovorili na telefonski številki 040 826 770.

V naših prostorih se nahaja Inštitut INDRIYA, kjer najdeš kreativne ljudi, ki jim je MAR zate. Delujejo “butično”. Pri njih šteje vsak posameznik. Njihovo poslanstvo temelji na celotni skrbi za izboljšanje kvalitete življenja. Veseli bodo osebnega obiska, za več informacij o pestrosti njihovega delovanja pa jih obiščite na spletni strani myindriya.com ali pa jih pokličite na 041 747 835. MAR ZATE. ZA NAS. ZA VSE.

Za dobro kavo in osvežilne napitke pa bodo poskrbeli v prijetnem Baru KLARA. Na prostorni gostinski terasi lahko uživate v vaši najboljši pijači, vaši najmlajši pa se lahko brezskrbno igrajo na zunanjih igralih.

Trdno verjamemo, da samo s skupnimi močmi ustvarjamo našo zgodbo, zahvala tistim, ki so si drznili in znali uresničiti ideje in tistim, ki so svoj pečat pustili pri soustvarjanju in obstoju našega društva.

Ekipa Društva AMD TAM MARIBOR, ki ji je mar za zadovoljne stranke, vas pričakuje na obisku, strokovnem posvetu ali prijateljskem druženju!

Vrh