AMD TAM Maribor » O nas

Predstavitev

Varno na poti s pravim prijateljem.

Obstajajo dnevi, ko na poti in mobilno preživimo več časa kot z družino in svojimi najbližjimi. Zato je dobro imeti ob sebi prijatelja, ki nam stoji ob strani ko smo na poti. S članstvom AMZS – AMD TAM Maribor vam ponujamo prav to. Naša skrb je, da vam zagotavljamo varno mobilnost in poti brez skrbi.

Avo-moto zveza Slovenije je nacionalna avtomobilska zveza z več kot stoletno tradicijo. Združuje 75 polnopravnih članic med katere spada tudi naše Društvo AMD TAM MARIBOR.
Društvo je bilo ustanovljeno leta 1952 s 148 člani, kateri so bili izključno delavci takratne Tovarne avtomobilov Maribor. Število članov je vztrajno naraščalo, kot je naraščala motorizacija in potreba po voznikih motornih vozil. V dolgoletni delovni tradiciji se je usposobilo preko 10.000 voznikov različnih kategorij.

Hitro po ustanovitvi društva ja zaživela tudi športna dejavnost, organizirane in izvedene so bile številne motociklistične dirke na starem letališču na Teznu. V letu 1955 je društvo pričelo s spedway tekmovanji  na stadionu Železničar na Poljanah v Mariboru. Od tu izvirajo prvi začetki speedwaya v Mariboru. Društvo je kar 20 let organiziralo državne in republiške speedway dirke in tudi številne cestno-hitrostne in gorske dirke. V tem času so se kalili številni motociklisti, ki so dosegali vrhunske rezultate tako v Sloveniji, kot v Jugoslaviji in tujini.

Prvi sedež AMD TAM Maribor je bil v baraki pri Kulturnem domu na Teznu. Šele leta 1961 se je društvo preselilo v prostore na Ptujski cesti 40. Najprej je v okviru društva delovala avtošola, nato pa še servisna delavnica, avtopralnica in prodajalna z nadomestnimi deli za motorna vozila. V teh poslovnih prostorih je društvo poslovalo do leta 2001, ko je DARS porušil poslovne prostore za izgradnjo nove ceste. Društvo je skupaj z DARS-om in Mestno občino Maribor pridobilo nadomestno lokacijo in zgradilo nove poslovne prostore na sedanji lokaciji na Teznu.

Danes v okviru društva deluje članska pisarna AMZS – AMD TAM, kjer v sodelovanju z AMZS in številnimi centri po Sloveniji svojim članom nudimo pomoč na cesti. Poleg pomoči na cesti zagotavljamo še številne prednosti in ugodnosti članom po Sloveniji in v tujini.

V društvu si prizadevamo, da bi tako člani AMZS in vsi ostali udeleženci v prometu uživali v brezskrbni mobilnosti. Zato svoje področje delovanja usmerjamo v izvajanje izobraževanj s področja prometne varnosti. Aktivno in uspešno sodelujemo s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v Mariboru in z ostalimi institucijami. Naša ideja in vizija je izboljšanje prometne varnosti, s ciljem nič več najhujših žrtev v prometu ob vsem tem pa podpiramo ustrezne rešitve za bolj zeleno družbo.

Delovanje društva odraža pristna, dostopna in prijateljska nota. Ker nam je mar za NAŠE člane, redno izboljšujemo in ustvarjamo nove ugodnosti. S članstvom AMZS – AMD TAM se odpravite na pot brez skrbi, poleg pomoči na cesti pa prejmete še številne prednosti, kot so: ugodnejša registracija in zavarovanje ter popusti na programe varne vožnje v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem (program dodatnega usposabljanja za voznike začetnike, izbris kazenskih točk, programi varne vožnje za voznike osebnih vozil, motoriste,…). V naši pisarni vam uredimo mednarodne dokumente (mednarodno vozniško dovoljenje, dovoljenje za vožnjo tujega vozila), da bo potovanje v tujini potekalo prijetno in brez zapletov. Za zadovoljstvo naših članov skrbimo z organizacijo strokovnih ekskurzij, z izvajanjem brezplačnih predavanj na temo cestno prometnih predpisov in varne mobilnosti.

V prijaznih društvenih prostorih pa so vam na voljo še naši poslovni partnerji, kateri s svojimi kvalitetnimi storitvami dopolnjujejo našo zgodbo.

Predstavljamo vam podjetje GO MOBIL d.o.o., kjer vam nudijo pestro izbiro vozil. Morda razmišljate o nakupu jeklenega konjička. S strokovnostjo in nasveti vam bodo odgovorili na vsa vprašanja, zato jih pokličite na telefonsko številko 040 826 770 in domov se boste odpeljali v novem avtomobilu.

V naših prostorih se nahaja Inštitut INDRIYA, kjer najdeš kreativne ljudi, ki jim je MAR zate. Delujejo “butično”. Pri njih šteje vsak posameznik. Njihovo poslanstvo temelji na celotni skrbi za izboljšanje kvalitete življenja. Veseli bodo osebnega obiska, za več informacij o pestrosti njihovega delovanja pa jih obiščite na spletni strani myindriya.com ali pa jih pokličite na 041 747 835. MAR ZATE. ZA NAS. ZA VSE.

Za dobro kavo in raznoliko ponudbo bodo poskrbeli v prijetni kavarnici Ekstaza caffe. Prijazna lastnika Nuša in Robert vas bosta razvajala s pestro izbiro kavic, različnih pijač ter več vrst sendvičev, ki vam bodo polepšali dan.

Vseskozi se povezujemo in iščemo sinergije, ki prispevajo k razvoju mobilnosti. Trdno verjamemo, da samo s skupnimi močmi ustvarjamo našo zgodbo, ZAHVALA vsem tistim, ki so si drznili in znali uresničiti ideje in vsem, ki so svoj pečat pustili pri soustvarjanju in obstoju našega društva.

Ekipa Društva AMD TAM MARIBOR, ki ji je mar za zadovoljne stranke, vas pričakuje na obisku, strokovnem posvetu ali prijateljskem druženju!

 

Vrh