AMD TAM Maribor » Varna mobilnost

Varna mobilnost

V našem društvu smo se odločili, da bomo v sodelovanju s partnerji izvajali dejavnosti, s katerimi bi radi pri ljudeh vzbudili zavedanje, da brez spoštovanja in skrbnosti med deležniki v prometu ne bo prišlo do napredka pri izboljšanju prometne varnosti.

Z različnimi preventivnimi projekti in izobraževanji želimo spodbujati varno vožnjo kot vrednoto med mladostniki in ostalimi udeleženci v cestnem prometu. Pri bodočih mladih voznikih in voznikih z večletnimi izkušnjami želimo spodbuditi razmišljanje o pomenu varne vožnje, dvigniti zavest in vplivati na razmišljanje o odgovornem ravnanju v prometu zase in za druge.

Prometna varnost  in izobraževanje s področja prometa se nanašata na metode in ukrepe za zmanjšanje tveganja udeležencev v prometu, da se ne bi poškodovali ali celo umrli v prometni nesreči. Z aktivnostmi, ki jih izvajamo želimo osveščati, da se spreminjajo tako cestnoprometni predpisi, kot prometna infrastruktura, avtomobili so vse bolj tehnološko dovršeni, promet pa vedno bolj dinamičen. Vse to vpliva na vožnjo in ravnanje v prometu ter posledično tudi na varnost. Za ohranjanje vozniške kondicije sta zato potrebna trening in osvežitev znanja.

Vrh