AMD TAM Maribor » Tekmovanje mladih kolesarjev – FIA

Tekmovanje mladih kolesarjev – FIA

V soboto, 2. junija 2012 je v Mariboru na površinah Osnovne šole borcev za severno mejo, potekalo izbirno tekmovanje mladih kolesarjev. Tekmovanje se je izvajalo skupaj z 21. državnim tekmovanjem »Kaj veš o prometu«.
AMZS in DRUŠTVA po Sloveniji se od leta 1997 udeležujejo evropskih prometno-izobraževalnih tekmovanj mladih kolesarjev – FIA European Traffic Education Contest (ETEC).
Svetovna avtomobilska zveza (FIA) veliko pozornosti namenja prometni preventivi in varnosti v cestnem prometu. Za mlade kolesarje že več kot 26 let organizira tekmovanja, v katerih na nacionalnem nivoju sodelujejo evropski avtomobilski klubi. V pripravah na zaključno tekmovanje vsako leto sodeluje več kot milijon otrok v starosti med 10 in 12 let in najboljši se nato udeležijo zaključnega tekmovanja.

Na izbirnem tekmovanju v Mariboru so sodelovale 6 članske ekipe, ki so jih sestavljale tri deklice in trije dečki v starosti med 10 in 12 let. Izmed 12 avto-moto društev je ekipa kolesarjev AMD TAM MARIBOR pod mentorstvom Vojke Werglez in učiteljice ga. Tatjane Berghaus dosegla 2. mesto. Ekipo so zastopale učenke in učenci Osnovne šole Franc Rozman Stane: Larisa Taferner, Urška Jaušovec, Nika Drevenšek, Jurij Frešer, Tadej Tošović in Domen Babič. Najboljši rezultat je dosegla ekipa AMD Ravne na Koroškem, ki je zastopala Slovenijo na Poljskem.

Naš cilj je bil, da se v priprave na evropsko tekmovanje vključi čim večje število otrok, saj v pripravah na tekmovanje otroci pridobijo znanje o cestno prometnih predpisih ter se s praktičnimi vajami vožnje s kolesom usposobijo za varno vožnjo v prometnem vsakdanu.

Iskrene čestitke in zahvala vsem sodelujočim.